Tentoonstelling "Kunst in Giethoorn"

 

Dinsdagavond 21 maart kwamen veel kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden een kijkje nemen in het Kulturhus. De werkstukken die de kinderen o.l.v. de kunstenaars gemaakt hebben, staan daar in de hal tentoongesteld.  De tentoonstelling wordt woensdagmiddag 29 maart weer opgeruimd. Tot die tijd is iedereen van harte welkom om de kunstwerken van de kinderen te bewonderen!

 

Klik op deze link voor meer foto's.

Week Openbaar onderwijs

 

Ik ben welkom

Volgende week is de week van het Openbaar onderwijs. Op alle scholen van Stichting op Kop zijn activiteiten gepland. Voor de scholen van Giethoorn zijn er twee activiteiten:

21 maart van 10.30-12.00 zijn ouders van peuters, nieuwe kleuters van harte welkom om de scholen te bekijken. dat geldt ook voor de gezamenlijke BSO op de Zuiderschool.

21 maart van 18.30-20.00 kunt u genieten van Kunst in Giethoorn door kinderen van Giethoorn, samen met kunstenaars uit Giethoorn. Voor de kinderen is er ranja met wat lekkers. Kinderen, ouders, ouders van toekomstige kinderen en andere belangstellenden zijn van harte welkom

Voorleeswedstijd

Julia de Vries uit groep 7 heeft woensdag 15 februari onze school vertegenwoordigd tijdens de voorleeswedstrijd Steenwijkerland. Ze las voor het boek De avonturen van Odysseus van de schrijver Geronimo Stilton. Na een korte presentatie van het boek werd er door haar uitstekend voorgelezen. Geen eerste plaats, maar volgens ons zeker een goede tweede.

Oud papier en ijs Giethoorn-Zuid

Oud papier en ijs Giethoorn - Zuid

Elke 2de zaterdag van de maand haalt de Zuiderbasisschool het oud papier in Giethoorn Zuid op. Deze route bestaat uit een auto route en een vaar route. Bij voldoende ijs in de gracht of bij de verwachting van voldoende ijs kan de vaarroute het oud papier niet ophalen.

We willen de bewoners aan het pad wel de gelegenheid bieden het oud papier aan te leveren dit kan dan op de volgende punten;  wilt u ervoor zorgen dat het oud papier voor 10.30uur hier staat.

-          Hoek Petersteeg

-          Zuiderpad bij restaurant Hendrik Smit

-          Bij cafe restaurant het Vonder

-          Bij de losplaats de Deukten

Vaak kan pas op het laatste moment besloten worden of er wel of niet met de boot gevaren wordt, we proberen dan zoveel mogelijk bewoners op de hoogte te brengen via de zuiderschool.

Met vriendelijke groet,

De zuiderbasisschool Giethoorn, de oud papier commissie

oudpapierzuiderbasisschool@gmail.com

Afscheid juf Jerney

 

Juf Jerney heeft afscheid van onze school genomen. Zij heeft een nieuwe baan in Kampen. Bedankt voor alles juf Jerney en een hele goede toekomst. Van de leerlingen kreeg juf Jerney een boek met mooie tekeningen en wensen. De ouderraad bood haar een boeket bloemen aan namens de ouders.

Een gelukkig nieuwjaar!

Kerstlipdub

Gisteren in première gegaan onder grote publieke belangstelling. Nu op onze site.

Klik op deze link voor de video.

Groepsoptreden 3/4

Afgelopen vrijdag hebben we het groepsoptreden van groep 3/4 aan de ouders, opa's en oma's laten zien. De kinderen hebben de afgelopen 6 weken dramalessen van Erica Bakker gehad (Scala) en hebben tijdens het optreden laten zien wat ze geleerd hebben. De kinderen hebben met veel plezier het geleerde aan de ouders laten zien.

Klik op deze link voor foto's.

Sinterklaasviering

Ook dit jaar weer een geslaagd sinterklaasfeest. 
Prachtige foto's gemaakt door Yvonne Spin.
Klik op deze link voor foto's.

Schoolontbijt

Ook dit jaar voor alle leerlingen een schoolontbijt.
Naast het ontbijt werd er natuurlijk ook aandacht
besteed aan het belang van een goed ontbijt.

Schoolsounds

Workshop Schoolsounds.

Wees eens muisstil……welke schoolgeluiden hoor jij? Film en monteer geluiden van jouw school tot een muziekvideo! Welke geluiden zijn er bij jou op school en kan je die geluiden filmen? Hoe kun je een stuk componeren met omgevingsgeluiden? Hoe werkt herhaling in muziek? Zou je met alleen maar geluiden van jouw school een muziekvideo kunnen maken?

De kinderen bekijken eerst een aantal muziekvideo’s zoals gebruikt in de beeldende kunst. Vervolgens onderzoeken ze welke geluiden er zijn en gemaakt kunnen worden binnen de school. De kinderen filmen deze geluiden met een videocamera en monteren de filmfragmenten met gebruik van een computer tot een muziekvideo.

Groep 7/8 heeft vrijdagochtend 4 november deze workshop gevold. Het was een erg leuke ochtend die de kinderen met veel enthousiasme hebben ontvangen.

Julia de Vries voorleeskampioen 2016-2017

Julia de Vries mag zich voorleeskampioen van de Zuiderbasisschool noemen.
Zij las voor uit het boek' De verhalen van Odysseus' van de schrijver Geronimo Stilton.
Dit deed zij volgens de jury op overtuigende wijze.
Klik op deze link voor nog meer foto's.

Actie Jumbo

Beste allemaal,

Heel hartelijk bedankt voor het verzamelen van de punten van de Jumbo. We hebben er gezamenlijk al meer dan 5000! Natuurlijk gaan we dat besteden aan onze nieuwe school in Giethoorn.

De actie is inmiddels afgelopen, maar u kunt de punten nog t/m 26 oktober doneren aan onze scholen! Dus heeft u zelf nog punten, of in uw directe omgeving, dan waarderen we het zeer wanneer u die aan onze scholen geeft!

Hartelijke groeten van alle kinderen van de Noorderschool en de Zuiderbasisschool.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is weer feestelijk begonnen vandaag.
Nadat alle leerlingen van de school op het lied van de Kinderboekenweek hadden gedanst was er na de pauze een boekenruilbeurs door de gehele school. Naast diverse activiteiten in de klassen zal het geheel worden afgesloten met een voorleeswedstrijd en optreden van de leerlingen uit groep 1 en 2. Natuurlijk is het optreden in het teken van de Kinderboekenweek.

Klik op deze link voor nog wat extra foto's.  

Beste allemaal,

Heel hartelijk bedankt voor het verzamelen van de punten van de Jumbo. We hebben er gezamenlijk al meer dan 5000! Natuurlijk gaan we dat besteden aan onze nieuwe school in Giethoorn.

De actie is inmiddels afgelopen, maar u kunt de punten nog t/m 26 oktober doneren aan onze scholen! Dus heeft u zelf nog punten, of in uw directe omgeving, dan waarderen we het zeer wanneer u die aan onze scholen geeft!

Hartelijke groeten van alle kinderen van de Noorderschool en de Zuiderbasisschool.

Schoolgondel

Ook dit jaar weer een prachtige schoolgondel bekroond met de
zesde prijs. Alle ouders en kinderen bedankt.

Foto's feestelijke ouderavond en laatste schooldag 2016
Klik op deze link voor de foto's feestelijke ouderavond 2016