Schaatsen in Thialf

Afgelopen maandag, 19 maart, zijn alle kinderen van de Noorder- en Zuiderschool met de bus naar Thialf gegaan voor een heerlijk middagje schaatsen.

De middag begon met een schaatsclinic. De kinderen deden enthousiast mee en pakten de aanwijzingen snel op. Na de clinic was er koek en kopie voor iedereen. Daarna mochten de kinderen vrij schaatsen. Er waren geen andere schaatsers aanwezig, dus we hadden Thialf helemaal voor ons alleen.

We willen allen die geholpen hebben bij het organiseren van deze middag heel erg bedanken voor een fantastische middag!

Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland wil alle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling geven. Om ons steentje bij te dragen aan deze mooi stichting hebben alle kinderen vorige week een envelop meegekregen met 5 sterren. Er hangen inmiddels al veel sterren in de bomen, maar uiteraard kunnen er nog veel meer bij! Dus schrijf voor €1,- je eigen, mooie wens op de ster en hang hem in de bomen!

Sinterklaasfeest!

Dinsdag 5 december: wat een geweldige dag! Sinterklaas en 3 van zijn Pieten hebben onze school bezocht.

Klik op deze link voor de vele prachtige foto's die Neeltje Zijlstra voor ons gemaakt heeft. 

Nationaal schoolontbijt

 

Vrijdag 10 november heeft onze school meegedaan aan het nationaal schoolontbijt. Veel kinderen kwamen in pyjama op school. We hebben genoten van een heerlijk en gezond ontbijt.

Voorleeswedstrijd

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we een voorleeswedstrijd gehouden op school.

Hiervoor zijn drie juryleden uitgenodigd, Femmie Woltman, (schrijft in het Gieters), Anje Brandsma (een bekend gezicht van de bibliotheek) en juf Cathy. De kinderen van groep 4 tot en met 8 deden mee. Uit iedere groep was een winnaar uitgekozen om voor te lezen aan de jury. Het was voor de jury een moeilijke keuze, uiteindelijk zijn er twee winnaars gekozen. 

Een winnaar voor onze school; dit is Annemarie Mulder uit groep 4. En een winnaar uit groep 7/8 die mag deelnemen aan de voorleeswedstrijd in Steenwijkerland; dit is Ruth Broer geworden uit groep 7.

 

Klik op deze link voor meer foto's.

Opening Kinderboekenweek

 

 

Vanmorgen, woensdag 4 oktober, is de Kinderboekenweek 2017 van start gegaan met een 'gruwelijk enge' heksenrace.

Zomerfeest 2017

klik op deze link voor de foto's van het Zomerfeest

Schoolreis groep 3 t/m 6

Afgelopen maandag, 10 juli, zijn de groepen 3 t/m 6 naar De Spelerij in Dieren geweest. Het was een prachtige dag en een zeer geslaagd schoolreisje. 

Klik op deze link om de vele foto's van deze dag te bekijken.

Schoolkamp Ameland 2017

Onder prachtige weersomstandigheden een geweldig kamp.
Klik op deze link voor een sfeerimpressie.

Koningsspelen 2017

 

Yvonne Spin heeft weer hele mooie foto's gemaakt.


Klik op deze link voor de foto's.

Geslaagd voor het verkeersexamen

 

Vandaag zijn alle leerlingen uit groep 7 voor het verkeersexamen geslaagd.
Van harte gefeliciteerd allemaal!

Tentoonstelling "Kunst in Giethoorn"

 

Dinsdagavond 21 maart kwamen veel kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden een kijkje nemen in het Kulturhus. De werkstukken die de kinderen o.l.v. de kunstenaars gemaakt hebben, staan daar in de hal tentoongesteld.  De tentoonstelling wordt woensdagmiddag 29 maart weer opgeruimd. Tot die tijd is iedereen van harte welkom om de kunstwerken van de kinderen te bewonderen!

Klik op deze link voor meer foto's.

Week Openbaar onderwijs

Ik ben welkom

Volgende week is de week van het Openbaar onderwijs. Op alle scholen van Stichting op Kop zijn activiteiten gepland. Voor de scholen van Giethoorn zijn er twee activiteiten:

21 maart van 10.30-12.00 zijn ouders van peuters, nieuwe kleuters van harte welkom om de scholen te bekijken. dat geldt ook voor de gezamenlijke BSO op de Zuiderschool.

21 maart van 18.30-20.00 kunt u genieten van Kunst in Giethoorn door kinderen van Giethoorn, samen met kunstenaars uit Giethoorn. Voor de kinderen is er ranja met wat lekkers. Kinderen, ouders, ouders van toekomstige kinderen en andere belangstellenden zijn van harte welkom

Voorleeswedstijd

 

Julia de Vries uit groep 7 heeft woensdag 15 februari onze school vertegenwoordigd tijdens de voorleeswedstrijd Steenwijkerland. Ze las voor uit het boek De avonturen van Odysseus van de schrijver Geronimo Stilton. Na een korte presentatie van het boek werd er door haar uitstekend voorgelezen. Geen eerste plaats, maar volgens ons zeker een goede tweede.

Oud papier en ijs Giethoorn-Zuid

Oud papier en ijs Giethoorn - Zuid

Elke 2de zaterdag van de maand haalt de Zuiderbasisschool het oud papier in Giethoorn Zuid op. Deze route bestaat uit een auto route en een vaar route. Bij voldoende ijs in de gracht of bij de verwachting van voldoende ijs kan de vaarroute het oud papier niet ophalen.

We willen de bewoners aan het pad wel de gelegenheid bieden het oud papier aan te leveren dit kan dan op de volgende punten;  wilt u ervoor zorgen dat het oud papier voor 10.30uur hier staat.

-          Hoek Petersteeg

-          Zuiderpad bij restaurant Hendrik Smit

-          Bij cafe restaurant het Vonder

-          Bij de losplaats de Deukten

Vaak kan pas op het laatste moment besloten worden of er wel of niet met de boot gevaren wordt, we proberen dan zoveel mogelijk bewoners op de hoogte te brengen via de zuiderschool.

Met vriendelijke groet,

De zuiderbasisschool Giethoorn, de oud papier commissie

oudpapierzuiderbasisschool@gmail.com

Afscheid juf Jerney

 

Juf Jerney heeft afscheid van onze school genomen. Zij heeft een nieuwe baan in Kampen. Bedankt voor alles, juf Jerney en een hele goede toekomst. Van de leerlingen kreeg juf Jerney een boek met mooie tekeningen en wensen. De ouderraad bood haar een boeket bloemen aan namens de ouders.

Een gelukkig nieuwjaar!

Kerstlipdub

Gisteren in première gegaan onder grote publieke belangstelling. Nu op onze site.

Klik op deze link voor de video.

Groepsoptreden 3/4

 

Afgelopen vrijdag hebben we het groepsoptreden van groep 3/4 aan de ouders, opa's en oma's laten zien. De kinderen hebben de afgelopen 6 weken dramalessen van Erica Bakker gehad (Scala) en hebben tijdens het optreden laten zien wat ze geleerd hebben. De kinderen hebben met veel plezier het geleerde aan de ouders laten zien.

Klik op deze link voor foto's.

Sinterklaasviering

 

Ook dit jaar weer een geslaagd sinterklaasfeest. 
Prachtige foto's van dit feest zijn gemaakt door Yvonne Spin.


Klik op deze link voor foto's.

Schoolontbijt

 

Ook dit jaar voor alle leerlingen een schoolontbijt.
Naast het ontbijt werd er natuurlijk ook aandacht
besteed aan het belang van een goed ontbijt.

Workshop Schoolsounds

 

Wees eens muisstil……welke schoolgeluiden hoor jij? Film en monteer geluiden van jouw school tot een muziekvideo! Welke geluiden zijn er bij jou op school en kan je die geluiden filmen? Hoe kun je een stuk componeren met omgevingsgeluiden? Hoe werkt herhaling in muziek? Zou je met alleen maar geluiden van jouw school een muziekvideo kunnen maken?

De kinderen bekijken eerst een aantal muziekvideo’s zoals gebruikt in de beeldende kunst. Vervolgens onderzoeken ze welke geluiden er zijn en gemaakt kunnen worden binnen de school. De kinderen filmen deze geluiden met een videocamera en monteren de filmfragmenten met gebruik van een computer tot een muziekvideo.

Groep 7/8 heeft vrijdagochtend 4 november deze workshop gevold. Het was een erg leuke ochtend die de kinderen met veel enthousiasme hebben ontvangen.

Julia de Vries voorleeskampioen '16-'17

 

Julia de Vries mag zich voorleeskampioen van de Zuiderbasisschool noemen.
Zij las voor uit het boek' De verhalen van Odysseus' van de schrijver Geronimo Stilton.
Dit deed zij volgens de jury op overtuigende wijze.


Klik op deze link voor nog meer foto's.

Actie Jumbo

Beste allemaal,

Heel hartelijk bedankt voor het verzamelen van de punten van de Jumbo. We hebben er gezamenlijk al meer dan 5000! Natuurlijk gaan we dat besteden aan onze nieuwe school in Giethoorn.

De actie is inmiddels afgelopen, maar u kunt de punten nog t/m 26 oktober doneren aan onze scholen! Dus heeft u zelf nog punten, of in uw directe omgeving, dan waarderen we het zeer wanneer u die aan onze scholen geeft!

Hartelijke groeten van alle kinderen van de Noorderschool en de Zuiderbasisschool.

Kinderboekenweek

 

De Kinderboekenweek is weer feestelijk begonnen vandaag.
Nadat alle leerlingen van de school op het lied van de Kinderboekenweek hadden gedanst was er na de pauze een boekenruilbeurs door de gehele school. Naast diverse activiteiten in de klassen zal het geheel worden afgesloten met een voorleeswedstrijd en optreden van de leerlingen uit groep 1 en 2. Natuurlijk is het optreden in het teken van de Kinderboekenweek.

Klik op deze link voor nog wat extra foto's.  

Schoolgondel

 

Ook dit jaar weer een prachtige schoolgondel bekroond met de
zesde prijs. Alle ouders en kinderen bedankt.

Feestelijke ouderavond en laatste schooldag