Sinterklaasviering

Ook dit jaar weer prachtige surprises. De leerlingen uit de groepen
6 t/m 8 zijn er klaar voor.
Klik op deze link voor nog meer foto's.

Schoolontbijt

Ook dit jaar voor alle leerlingen een schoolontbijt.
Naast het ontbijt werd er natuurlijk ook aandacht
besteed aan het belang van een goed ontbijt.

Schoolsounds

Workshop Schoolsounds.

Wees eens muisstil……welke schoolgeluiden hoor jij? Film en monteer geluiden van jouw school tot een muziekvideo! Welke geluiden zijn er bij jou op school en kan je die geluiden filmen? Hoe kun je een stuk componeren met omgevingsgeluiden? Hoe werkt herhaling in muziek? Zou je met alleen maar geluiden van jouw school een muziekvideo kunnen maken?

De kinderen bekijken eerst een aantal muziekvideo’s zoals gebruikt in de beeldende kunst. Vervolgens onderzoeken ze welke geluiden er zijn en gemaakt kunnen worden binnen de school. De kinderen filmen deze geluiden met een videocamera en monteren de filmfragmenten met gebruik van een computer tot een muziekvideo.

Groep 7/8 heeft vrijdagochtend 4 november deze workshop gevold. Het was een erg leuke ochtend die de kinderen met veel enthousiasme hebben ontvangen.

Julia de Vries voorleeskampioen 2016-2017

Julia de Vries mag zich voorleeskampioen van de Zuiderbasisschool noemen.
Zij las voor uit het boek' De verhalen van Odysseus' van de schrijver Geronimo Stilton.
Dit deed zij volgens de jury op overtuigende wijze.
Klik op deze link voor nog meer foto's.

Actie Jumbo

Beste allemaal,

Heel hartelijk bedankt voor het verzamelen van de punten van de Jumbo. We hebben er gezamenlijk al meer dan 5000! Natuurlijk gaan we dat besteden aan onze nieuwe school in Giethoorn.

De actie is inmiddels afgelopen, maar u kunt de punten nog t/m 26 oktober doneren aan onze scholen! Dus heeft u zelf nog punten, of in uw directe omgeving, dan waarderen we het zeer wanneer u die aan onze scholen geeft!

Hartelijke groeten van alle kinderen van de Noorderschool en de Zuiderbasisschool.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is weer feestelijk begonnen vandaag.
Nadat alle leerlingen van de school op het lied van de Kinderboekenweek hadden gedanst was er na de pauze een boekenruilbeurs door de gehele school. Naast diverse activiteiten in de klassen zal het geheel worden afgesloten met een voorleeswedstrijd en optreden van de leerlingen uit groep 1 en 2. Natuurlijk is het optreden in het teken van de Kinderboekenweek.

Klik op deze link voor nog wat extra foto's.

Beste allemaal,

Schoolgondel

Ook dit jaar weer een prachtige schoolgondel bekroond met de
zesde prijs. Alle ouders en kinderen bedankt.

Foto's feestelijke ouderavond en laatste schooldag 2016
Klik op deze link voor de foto's feestelijke ouderavond 2016